• Old Street

    John Davies Landscape has been appointed to take part in this exciting commercial project involving the transformation of a rooftop area into a biodiverse green spot in the heart of the city of London. This intensive green roof aims to provide shelter to and attract wildlife species including bees, butterflies and birds. The project also involves the positive treatment of a very awkwardly shaped basement area which doubles as an emergency access route as well the primary view out from a large office space.

  • London Road

    This is a very exciting project where we have been engaged to complete  the landscape design for a new build luxury apartment block in St Albans.

  • Westcott

    We have been selected to work on this exciting new project just outside Winchester through the recommendation of a happy client! The existing house will undergo a bold transformation to feature a traditional frontage and a contemporary zinc clad rear elevation. Our design solution aims to match the contrasting experiences of front and rear with beautiful planting and a contemporary water feature with an architectural walls and zinc clad scuppers.

  • Gloucester Place

    We are very excited to be working closely together the vibrant team of Undercover Architecture on this project in the prestigious Marylebone area. The site features a challenging basement courtyard surrounded by exceedingly high walls so we really had to get creative on this one.

  • Comberton Road

    John Davies Landscape created a masterplan for a two-property Cambridgeshire project comprising of two similar looking garden plots linked together via a single curve which gently radiates towards the rear, creating interesting destination spots.

  • Goldhurst terrace

    We are excited to take part of this inspiring new project in North London which completely transforms a tired old building into an avant-garde interpretation of the Edwardian architectural style.

  • East Heath Road

    We have luckily been appointed to design a garden for this existing Hampstead Grade II listed building which used to belong to a decadent blue-blooded aristocrat. In keeping with the original features and gently manipulating the existing levels we aimed to provide a foliage infused green wall and an entertaining area to suit the lifestyle of our clients and to compliment the beauty of this Georgian mansion house.

  • Hornsey Lane

    This is one of our most recent projects to be built in due course and situated in North London. The existing context of the site lead us to go for a contemporary woodland theme for this garden featuring soft swathes of woodland edge planting, specimen ornamental trees and a water feature next to an office studio and entertaining area.

  • Los Angeles, CA

    John Davies Landscape steps onto the limitless US market by being appointed to provide a solution for a sloped garden belonging to a Spanish colonial style villa situated on the outskirts to Los Angeles, California.

  • Warren Road

    John Davies Landscape has been asked to transform this existing Surrey garden into a outdoor living space suitable for entertaining into the long summer evenings.

  • Lawrence Road

    John Davies Landscape has been appointed to provide a landscape strategy for the private and amenity areas of an affordable housing scheme on a 1.5 acre site in Tottenham, North London. This work has involved a close collaboration with two well-established London based architectural practices and demonstrates our commitment to working a mixed portfolio over a variety of scales.

  • Halford Road

    Tiny spaces are often the hardest to complete successfully and this courtyard was no exception but with a truly harsh exterior environment transformed and a happy client, we are proud to present this beautiful project.

  • Pump Hall

    John Davies Landscape was commissioned to develop this beautiful country garden in rural Essex. Pump Hall is essentially a cottage that dates back to late Medieval times so we decided to explore the contrasts between the idea of hall and cottage, old and new, traditional and modern, with exciting results…

  • Hyde Vale

    John Davies Landscape is privileged to have been involved with the comprehensive updating of this wonderful Georgian terraced house in Greenwich. The garden was very overgrown and our brief was to create an open space where our client could dine as well as relax. Goldfish were to be migrated from a previous home.

  • Meopham

    John Davies Landscape has been engaged to complete the landscaping for this exciting development of five new houses in Meopham, Kent. Our client wished to retain a strong connection between the site and surrounding landscape and felt that in order to do so a lightness of touch would be required.

  • Dulwich Grove

    We were briefed here to create a simple and traditional haven in an urban area that takes you to the countryside and screens out the world beyond.

  • Pagoda Gardens

    This unassuming property backs onto some of the most glorious mature woodlands to be found in central London. John Davies Landscape was therefore asked to create a modern cottage garden that would somehow link house, garden and woodland to create a balanced and unified whole.

  • Swiss Cottage

    John Davies Landscape is very excited to have been commissioned to create the roof terraces and private gardens for this fascinating new development in Swiss Cottage, Central London.

  • Tanza Road

    I was asked to create a garden that offered a sense of classicism with a contemporary edge and that featured as large a lawn as possible. The house has undergone complete refurbishment with architects Thomas De Cruz applying a modernist treatment throughout which has opened up much of the internal space to offer both space and light in abundance. The overall effect is simple and contemporary.

  • Alperton Street

    The brief for this small London courtyard was to create a sanctuary suitable for both entertaining and meditation and which should in some way reference my client’s interest in Ayurvedic medicine.

    I chose to create an elemental outside space that reflects the ayurvedic concept of good health being achieved by the harmonious balance of certain elements within the individual. I was also inspired by the comfort and luxury often found in Ayurvedic treatment spas.